Eens in de zoveel tijd stuurt de geestelijke wereld een ‘crisis’ naar de aarde, die een belangrijke levensles inhoudt. Gewoonlijk gaat het hierbij om een nare situatie  (oorlog, natuurramp, epidemie enz.), waardoor veel mensen denken dat zo’n crisis alleen maar afkomstig kan zijn van een duistere macht. Ondanks dat de geestelijke wereld soms kwaadwillende mensen gebruikt om een crisis in gang te zetten, wil dat niet zeggen dat zij aangestuurd worden door een kwade macht. Men gebruikt deze mensen als een soort van pionnen om een hoger doel te bereiken. De geestelijke wereld laat dus wel vaker ‘bommen’ op de aarde ontploffen, omdat voor grote groepen mensen extreme tegenslag kennelijk de enige manier is om tot ontwikkeling te komen.

Sinds de uitbraak van corona denken sommigen in bizarre complotten. Zolang men deze ideeën anderen niet opdringt, kan ik daarmee nog leven. Maar helaas valt er regelmatig te constateren, dat complotdenkers totaal geen begrip of respect kunnen opbrengen voor de mensen die zich wel aan alle maatregelen willen houden.

Weerstand tegen vaccinaties speelt een belangrijke rol binnen het complotgebeuren. Men heeft hierbij het idee, dat het vaccin ervoor gaat zorgen dat ons DNA wordt veranderd en/of dat de overheid de totale controle over ons krijgt. Dit zou de geestelijke wereld nooit toelaten. Het coronavaccin wordt in diverse landen ontwikkeld, door onderzoekers die onafhankelijk van elkaar werken. Van een samenzwering door een duistere macht kan hierbij geen sprake zijn.

De geestelijke wereld heeft door de eeuwen heen diverse epidemieën laten ontstaan. Na enige tijd is deze epidemie uitgewerkt en sorteert hij geen extra effect meer. Dan mag er dus een einde aan komen. Dat doet zij door artsen te inspireren bij het ontwikkelen van een vaccin. Een cadeautje uit de geestelijke wereld dus! Een wetenschapper kan dan ineens allerlei ideeën binnenkrijgen voor een vaccin dat de epidemie tot stilstand kan brengen. Als een crisis snel opgelost mag worden, komt er dus ook versneld een goed werkend vaccin.

De coronacrisis kan voor velen van ons nieuwe leermomenten opleveren. Sommigen hebben dat begrepen en hun kansen gepakt. Anderen zijn in de slachtofferrol gaan zitten, wat helaas geen inzichten of ontwikkelingen oplevert. En dan is er dus nog een groep mensen die alleen maar in weerstand kan denken. Om wat van het leven te leren, mag er geen weerstand zijn. Weerstand kost alleen maar negatieve energie en zal verder geen verstandige inzichten opleveren.
Het is van alle tijden dat er slechts een kleine groep mensen het hogere doel van een crisis kan inzien en bereid is daar lering uit te trekken. De rest mag in de herkansing en moet wachten tot er zich weer een volgende crisis aandient.