Mijn leven lang beleef ik spirituele dingen waarvoor ik geen herkenning vond bij anderen. Dat veranderde toen ik het boek ‘Een blik in het hiernamaals’ van Jozef Rulof las. Het lezen van dit boek was één feest van herkenning. Ik vond er de bevestiging dat ik niet gek was, want Jozef Rulof beschreef dingen die ik zelf ook had mogen zien.

‘Een blik in het hiernamaals’ werd al in 1933 geschreven en veel mensen vragen zich dan ook af of deze kennis niet gedateerd is. Maar wat Jozef Rulof beschrijft over het leven na de dood, is universele kennis. Die is niet onderhevig aan modegrillen. Uiteraard heeft er in de jaren na het verschijnen van dit boek nog een hele evolutie plaatsgevonden, maar die maakt dit boek geenszins gedateerd. De schrijfstijl is weliswaar ouderwets te noemen en sommige lezers moeten daar dan ook even aan wennen.

Als de naam Jozef Rulof ter sprake komt, valt het mij op dat daar heel zwart-wit over gedacht wordt. ‘Zwart’ door de mensen die nog nooit iets van hem gelezen hebben, maar puur afgaan op alle negativiteit in de media en op internet. En ‘wit’ door de lezers die op zoek naar de achtergronden van het bestaan eindelijk alle antwoorden gevonden hebben.

Het lezen van zijn boeken opent deuren, die je daarna nog maar moeilijk gesloten kunt houden. Gelukkig heeft hij in totaal 27 boeken geschreven, waardoor je dus wel even vooruit kunt. De kennismakingsboeken zijn in de boekhandel te koop, in tegenstelling tot de verdiepingsboeken die alleen via de stichting/uitgever te bestellen zijn. Dit om te voorkomen, dat men zonder gedegen basis meteen kennis gaat nemen van zaken die een goede ondergrond behoeven.

Als klanten mij vragen: Wat vind jij nou een goed boek, dan noem ik dus vaak ‘Een blik in het hiernamaals’. Hierdoor zijn er nogal wat klanten aan dit boek begonnen en de meesten daarna meteen aan de hele serie.
Er kwam ook feedback op. Zoals de lezer die zei te moeten wennen aan de hernieuwde confrontatie met God. Die had hij juist door alle schandalen in de kerk uit zijn leven verbannen. Omdat Jozef Rulof echter een uiterst liefdevolle God beschrijft, was het voor deze lezer uiteindelijk niet lastig om verder te lezen.

Nog een reactie die ik vaker hoorde: Als je heel gevoelig bent, kunnen sommige wetenswaardigheden behoorlijk hard binnenkomen. Jozef Rulof beschrijft namelijk niet alleen de mooie, hogere sferen, maar ook de duistere, lagere sferen. Ondanks dat de gemiddelde Jozef Rulof lezer niet bepaald in deze sferen thuishoort, kan men door de gedetailleerde beschrijving hiervan behoorlijk van slag raken.

Uiteraard heb ik, behalve van Jozef Rulof, nog veel meer mooie boeken in de winkel staan. Niets ten nadele hiervan. Deze boeken behandelen weer recentere onderwerpen, zoals o.a hooggevoeligheid, mindfulness, nieuwetijdskinderen, thema’s waarover in 1933 nog niet werd geschreven. Maar wil je diepgaande kennis opdoen over het leven na de dood, de beschrijving van de sferen in de geestelijke wereld, het ontstaan van het heelal en nog veel meer, dan maak je met de boeken van Jozef Rulof mijns inziens een goede keuze.