Als jij je heel welkom voelt in het gezin waarin jij geboren bent, vraag je hiervoor gewoonlijk geen reading aan. Maar het komt helaas ook regelmatig voor dat mensen totaal geen familieband voelen. Niet dat er iets mis is met dit gezin van herkomst. Integendeel, het gaat hier vaak om een heel gewoon, harmonieus gezin, waarin alle andere gezinsleden zich geliefd voelen. Alleen jij hebt het vreemde gevoel buiten deze familie te staan. Je ouders, broers en zussen voelen dit (onbewust) ook, met als gevolg dat jij heel anders behandeld wordt dan de andere kinderen. Waar zij liefde en steun ontvangen, krijg jij onbegrip en afwijzing. Hoe zeer je ook je best doet erbij te horen, hoe meer weerstand er van de andere familieleden komt.
Je hebt geen idee wat de oorzaak hiervan is. Al je pogingen goed te doen, lijken juist averechts te werken. Je gaat hierdoor ernstig aan jezelf twijfelen. Wat heb ik misdaan? Wat kan ik doen om erbij te horen? Je gaat eraan onderdoor, je zelfbeeld raakt behoorlijk beschadigd en ten einde raad vraag je om een reading.
Omdat ik dit soort situaties al vaker ben tegengekomen, wil ik er graag een blog aan wijden. Er blijkt namelijk steeds eenzelfde patroon aan ten grondslag te liggen.

Voor je geboorte bespreek je in de geestelijke wereld wat je graag wilt leren. Heel vaak gaat dat om het ontwikkelen van bepaalde karaktereigenschappen. Als dat bijvoorbeeld wilskracht, assertiviteit of zelfstandigheid is, kun je ervoor kiezen om dat al meteen na je geboorte te leren. Dan kies je een familie uit waarmee je geen familieband voelt. Een dergelijke gezinssituatie leidt gewoonlijk tot veel onbegrip en conflicten. Hoe hard het ook klinkt, maar dat is precies de bedoeling. Er zijn enorme kansen voor groei binnen deze gezinssituatie. De conflicten dwingen je in opstand te komen, weerstand te bieden, kracht te ontwikkelen of zelfstandig te worden. Maar meestal gebeurt helaas het tegenovergestelde.
Wat je op dat moment nog niet weet, is dat deze familie jou onbewust ‘helpt’ om jou levenslessen te leren. Daarom is het ook niet jouw spirituele familie. De leden van een spirituele familie zijn namelijk in andere levens al vaker samen geweest. Men herkent elkaar dan ook duidelijk als zielsverwanten. De familie waarin jij geboren bent, is dat niet voor jou, maar mogelijk dus wel voor alle andere gezinsleden. Het is logisch dat je je erg alleen voelt, maar het is niet de bedoeling om een slachtofferrol aan te nemen, want dat maakt je probleem alleen maar erger.

Behalve bovenstaande situatie komt ook het volgende nogal eens voor: In een vorig leven werd je slecht behandeld en nu word je in een gezin geboren waarin je weer slecht wordt behandeld. Dit dient om jou te herinneren aan wat er in je huidige leven geleerd moet worden. Je gaat dan als in een herhaling nogmaals door jouw leerproces.Omdat je in beide gevallen met je familie geen zielsverwantschap hebt, mag je – indien dit je ontwikkeling dient- de band verbreken. Dat kan zelfs een noodzakelijk gevolg van je groei zijn. In veel gevallen is het verbreken van de familieband een enorme opluchting.
Je kunt er ook voor kiezen om op een oppervlakkige manier je relatie voort te zetten. Dit werkt echter alleen als je deze ontwikkelingsweg hebt begrepen. En als je je bewust geworden bent van het feit, dat jouw familieleden slechts pionnen waren bij het leren van jouw levenslessen.