Tai Chi – Qi Gong op dinsdagochtend

In de parken in China zie je dagelijks jong en oud bezig met bewegen. Sommigen beoefenen een aaneensluitende serie van bewegingen (Tai chi), anderen zijn bezig met enkelvoudige oefeningen (Qi gong ). Wat ze ook beoefenen, het zijn altijd rustige bewegingen die zelfs zittend gedaan kunnen worden.

De Qi gong bestaat uit enkelvoudige oefeningen en soms een serie oefeningen die bij elkaar horen. Deze oefeningen zijn altijd voor het behoud en de verbetering van de gezondheid, omdat ze ervoor zorgen dat de energiestroom in het lichaam goed op gang blijft.
Er zijn talloze specifieke oefeningen voor de diverse gezondheidsklachten, zoals astma, reuma, rugklachten, nek- en schouderklachten, hoofdpijnen, suikerziekte, hoge- en lage bloeddruk, overgangsklachten, enz.
Door Tai chi en Qi gong te beoefenen kan een ziekteproces tot stilstand worden gebracht en er kan zelfs sprake zijn van grote vooruitgang. In China zijn er ziekenhuizen waar mensen genezen door dagelijks met Tai chi en Qi gong te oefenen.
Tai chi en Qi gong is voor alle leeftijden een goede methode om gezondheid te behouden en te verbeteren, zelfs als u niet lang of niet kunt staan (of in een rolstoel zit).

Aanbevolen:
Ruimvallende kleding, liefst van natuurlijk materiaal, dikke sokken of sloffen zonder hak en voetbed.

Lesdag:
Dinsdagsochtend van 9.45-10.45 uur

Kosten:
€ 85,00 per 10 lessen
Proefles mogelijk op afspraak.
Instromen mogelijk.

Voor meer info en/of opgeven:

Enokija – Kracht van Eenheid
Joke van Nyendaal
Tel: 013-571 25 43 of 06-29227115
joke@enokija.nl,
www.enokija.nl

© Copyright 2017 - De Rode Amaryllis - All rights reserved